Meer inzicht en focus

Meer zelfvertrouwen

Meer omzet

Hogere slagingskans

Laat ons je artistieke vrijheid als creatief ondernemer faciliteren met de beste tool om sterker en succesvoller in de praktijk te staan.

Ondernemen is te leren

In de praktijk ben je als zelfstandige niet alleen druk met je product(ie), maar ook met alles wat ervoor nodig is om het kunnen realiseren, oftewel ondernemen. Vind je dit af en toe best moeilijk? Je bent niet de enige.

Elke ondernemer zal je uit eigen ervaring kunnen vertellen dat ondernemen gepaard gaat met vallen en opstaan. Zeker als je net bent gestart, moet je het ook ervaren om erachter te komen wat het met jou doet en hoe je ermee omgaat. Je kwaliteiten en vaardigheden liggen meer dan ooit onder een vergrootglas.

Als ondernemer ben je bezig met de uitvoering van je activiteiten, en tegelijkertijd met het bedenken van nieuwe dingen en met alles wat erbij komt kijken. Je zou kunnen zeggen dat alles begint bij jou als ondernemer, je moet zelf de eerste stap zetten en simpel gezegd gewoon doen en met name doorzetten. Gaandeweg leer je van wat niet goed ging en ontwikkel je je als ondernemer.

De CreativeScan helpt je om slimmer en beter in te spelen op de situaties die zich voor doen. Simpelweg doordat je weet wat je sterke en zwakke punten zijn en je heel gericht bezig bent met het ontwikkelen van jezelf en je bedrijf.

Je hoeft er niet alleen voor te staan

Als ondernemer heb je allerlei rollen tegelijkertijd. Je bent eigenaar, creatief leider, maar je bent ook verantwoordelijk voor inkoop en verkoop, administratie, marketing en communicatie en het verkrijgen van kennis. Dat is soms best veel. Het is fijn om te kunnen leren van anderen en af en toe te klankborden over de vragen en onzekerheden waar je tegenaan loopt. Ons platform biedt je de mogelijkheid om je vragen te stellen, dit kan via chat, mail, telefoon en natuurlijk in een persoonlijk ontwikkeltraject met een coach van jouw keuze. Dat scheelt een hoop tijd en zorgen.

Geen bijbanen meer nodig

Hoe mooi zou het zijn als je ook goed rond kan komen met het doen wat je het leukst vindt om te doen? Je bedrijfsresultaat is een spiegel van jezelf als ondernemer. Het zijn twee communicerende vaten. Jij bent de bepalende factor. Inzicht in jezelf is van levensbelang voor de groei van jezelf en van je bedrijf. Door herkenning van je eigenschappen kun je een goede ontwikkeling van je bedrijf creëren. Vervolgens kun je een succesvolle strategie kiezen die zowel je positieve, maar ook je minder goede punten aanvult of compenseert. Je leert aan welke knoppen je moet draaien om andere resultaten te bereiken.

 • Wil je ook een gevoel van controle op je bedrijf?
 • Wil je rust ervaren als je denkt aan je financiën voor volgende maand?
 • Wil je een opdrachtgever die bij je past?

Ja, wil je dat ook? Start dan vandaag en sta morgen ook succesvoller en sterker in de praktijk met CreativeScan.

Zet je creativiteit om in een goed belegde boterham

Verhoog je slagingskans naar 89%

Nog steeds bestaat de helft van de gestarte bedrijven na 5 jaar niet meer. Tot welke groep behoor jij?

We hebben goed nieuws, je kunt tot de groep behoren die na 5 jaar nog steeds onderneemt. Sterker nog. Onderzoeken van ITS en EIM tonen aan dat je jouw slagingskans kan verhogen van 49% naar 89% als je werkt aan je eigen ondernemerschap met behulp van CreativeScan en een coach.

dream

Stap voor stap werken aan je doelen

Het stellen van je eigen doelen, helpt je met name om focus te houden en je te richten op de juiste ‘dingen’ en die ook te realiseren. Begin elk jaar met een prognose voor het nieuwe jaar, en stel jezelf vragen als: “Waar ga ik mij dit jaar op richten?”, “Welke doelen wil ik behalen?” en “Hoe ga ik dat doen?”.

Je kunt ook doelen stellen om je bijvoorbeeld je risicobereidheid of flexibiliteit te ontwikkelen. Op het platform helpen we je met het formuleren van je eigen concrete doelen. Stap voor stap. Ook vind je er voorbeelden van anderen om van te leren.

beleg

Meer omzet

Wat verkoop je nu precies? Is het een kunstwerk, voorstelling en nieuw ontwerp? Of is het iets anders? Zoals bijvoorbeeld een uitdaging, een beleving of een oplossing voor een vraag? Welke behoefte vervul jij van wie? En wat drijft je om te creëren wat je maakt?

Meer inzicht in jezelf en je doelgroep zorgt ervoor dat je jezelf beter presenteert, dat je de juiste samenwerkingspartners vindt, en heel gericht bezig bent met de ontwikkeling van jezelf en je bedrijf. Dit leidt gegarandeerd tot meer omzet en een goed belegde boterham.

Direct toegang om succesvoller en sterker te worden

Na het maken van de CreativeScan, heb je direct 24/7 toegang tot de volledige uitslag van je ondernemerstest en kun je direct aan de slag met je ontwikkeling. Het online platform biedt alles wat je nodig hebt om te werken aan je ondernemerschap en je betaalt maar éénmalig voor het continu gebruik van je online ontwikkelomgeving.

Niet zomaar een test

Op het Internet kom je allerlei testen tegen. Vaak lijken ze op het eerste gezicht op elkaar. Toch loont het om je er verder in te verdiepen. Een goede test zal je de juiste inzichten geven over jezelf en hoe jezelf kunt ontwikkelen. Uit ervaring weten wij dat dit heel complex is en dat je dit niet bereikt met het samenstellen van wat vragen. CreativeScan is wetenschappelijk gevalideerd en daarin de enige op het gebied van creatief ondernemerschap.

Een ander belangrijk gegeven voor de waarde van een rapport, is wat jij er mee doet. Het krijgt vaak meerwaarde in combinatie met een coachgesprek en door de relatie te leggen met jouw situatie op dit moment. Je kunt het zien als een glazen bol, dat een doorkijk geeft en vervolgens als je erover nadenkt tot inzichten leidt en je meer vertelt dan je op dit moment al weet.

Je loopt geen enkel risico!

Je ontvangt na het maken van de test van ons een gratis preview met je denkstijlen en je score op de entrepreneurial index. De investering voor volledige toegang tot je resultaten van de ondernemerstest en je eigen leeromgeving kost maar € 57,-. Je bent vrij om te doen op het online platform wat je wilt. Geen verplichtingen. Dat werkt in onze ogen ook niet. We willen samen met jou werken aan jouw ontwikkeling als ondernemer en aan jouw succes! Dit begint met willen en niet met kunnen. Je hebt daarnaast ook nog eens een 100% tevredenheidsgarantie.

Start nu met CreativeScan!

Kies een module

 • Inzicht & persoonlijk advies
  Persoonlijk rapport
  (30+ pag. PDF)
  Helder en objectief overzicht van je sterke en zwakke punten als ondernemer en hoe je die kunt ontwikkelen. Met concrete tips en persoonlijke adviezen (30+ pagina’s PDF). Inclusief een tweede en eventueel derde CreativeScan om je ontwikkeling te meten.
 • Benchmark
  Jouw scores vergeleken met
  succesvolle branchegenoten
  Toegang tot jouw Entrepreneur Platform. De omgeving waar je zelf je ondernemerspotentieel verder ontwikkelt. Met een digitale coach die jouw laat leren van andere ondernemers.
 • 360º feedback
  Tot drie personen maken
  de CreativeScan over jou
  Toegang tot jouw Entrepreneur Platform. De omgeving waar je zelf je ondernemerspotentieel verder ontwikkelt. Met een digitale coach die jouw laat leren van andere ondernemers.
 • Online Ontwikkel Omgeving
  Vergroot jouw
  ondernemerspotentieel
  Toegang tot jouw Entrepreneur Platform. De omgeving waar je zelf je ondernemerspotentieel verder ontwikkelt. Met een digitale coach die jouw laat leren van andere ondernemers.
 • Bestseller (60.000+)
  De ondernemende ondernemer
  Praktisch & inspirerend boek
  Praktisch en inspirerend handboek hoe je je ontwikkelt tot ondernemende ondernemer, een entrepreneur.
 • E-Learning
  Begeleiding bij het stellen en
  halen van SMART-doelen
  Een online programma dat je stap voor stap begeleidt en motiveert bij het stellen en behalen van jouw persoonlijke doelen. Geeft inzicht, verdieping en de juiste focus.

Ontdek je sterkten

$57incl. BTW
$57incl. BTW
 • 1x

  CreativeScan

Ontwikkel je potentieel

$77incl. BTW
$77incl. BTW
 • 2x

  CreativeScan in 2 jaar

Persoonlijke groei

$97incl. BTW
$97incl. BTW
 • 3x

  CreativeScan in 3 jaar

Voor je businessplan

$57incl. BTW
$57incl. BTW
 • Sterkte/zwakte overzicht
  14 pag. PDF
  Helder en objectief overzicht van je sterkten en zwakten als ondernemer. Jouw persoonlijke rapport (14 pagina’s PDF) is direct te gebruiken in je ondernemingsplan.
 • CreativeScan confrontatietool
  Jouw 5 stappen naar succes
  Op basis van het overzicht van jouw sterkten en zwakten als ondernemer bepaal je de stappen die jij moet zetten naar succes. Dit gaat eenvoudig met onze confrontatietool met handig voorbeeld.
 • Professioneel plan
  Businessplan software
  Het ‘Online Ondernemingsplan’ is een tool die je ondersteunt bij het schrijven van een professioneel ondernemingsplan. Inclusief het financiële plan en een overtuigende pitch. Ook handig als je al begonnen bent met schrijven.

Combineer & Krijg meer

Kies je voor een pakket, dan profiteer je van meerdere voordelen.


 • List item image
  Ontvang gratis de bestseller: De ondernemende ondernemer t.w.v. €17,95 + gratis verzending

 • List item image
  Toegang tot het online ontwikkelplatform inclusief alle features en je volledige rapport (30+ pag.)

 • List item image
  Begeleiding bij het stellen en halen van SMART-doelen

Hulp nodig bij het bestellen? Chat met één van onze medewerkers

[ultimate_modal icon_type=”selector” icon=”Defaults-phone” modal_title=”Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.” btn_bg_color=”#1e73be” btn_text=”Bel mij terug” overlay_bg_opacity=”80″ btn_txt_color=”#ffffff”]

  Je naam*

  Op welk nummer kunnen we je bereiken?*

  Je bericht

  [/ultimate_modal]

  Wat andere ondernemers zeggen:

  Ik was nog wel eens onzeker over mijn werk. Dit bleek ook uit de uitslag van de scan. De vaardigheden waarop ik het minst scoorde heb ik dan ook geselecteerd om aan te werken. De e-learning van CreativeScan heeft mij geholpen bij het vergroten van mijn marktgerichtheid, sociale oriëntatie en dominantie. Op deze wijze werken aan mijn ondernemerschap vond ik leuk, leerzaam en is heel effectief gebleken! Ik sta nu zelfverzekerd en met trots achter mijn werk en dit is terug te zien in mijn resultaten.

  Anne Vermaat, designer

  Ik heb CreativeScan gedaan en hierdoor meer zicht gekregen op mijn kwaliteiten en valkuilen als creatief ondernemer.

  De 360 gradenscan verzorgd door andere mensen gaf een prachtig beeld hoe zij naar mij kijken. Wat zij vinden dat mijn sterke en minder sterke kanten zijn. Heel mooi om te zien is dat ieder van hen weer een andere invalshoek heeft. En dat geeft een heel verrassende uitslag!

  Alles bij elkaar geeft CreativeScan daardoor een heel mooi beeld van waar ik als ondernemer goed in ben en wat de minder sterke kanten zijn.
  Als je dat in beeld hebt kun je daarop als ondernemer anticiperen.

  Leon van Mook, Muziekschool Muziek op Maat

  Ik was niet heel erg verbaasd over de uitslag, het is wel fijn bevestigd te worden in wat je van jezelf en je eigen bedrijf denkt.

  Hadassa Smit, Hadassa Theaterproductie

  Ik ben hier bijzonder blij mee en zeer tevreden over.

  Terwijl ik het nu nog vluchtig heb ‘doorgebladerd’ kan ik al zeggen: wat een doeltreffend en helder verslag. Goed doordacht, onderbouwd en genoeg tips en aanwijzingen om op door te gaan en mijn ondernemerschap te verbeteren.

  Hartelijk dank dat ik kon deelnemen. Ik zal hier zeker mijn voordeel mee doen.

  Rian van Nieuwkerk, kunstenaar, Galerian en Riann

  Ons cadeau voor jou: Ontvang onze businessgids voor creatieven gratis

  Gefeliciteerd, je hebt de eerste stap gezet, daarom ontvang je van ons de businessgids voor creatieven gratis. Op de flyer, die je hebt ontvangen staat het wachtwoord om deze businessgids te downloaden. Voer dit woord in en je krijgt direct toegang tot de businessgids.

  Veel plezier ermee!

  Wil je ook de businessgids ontvangen, maar heb je geen wachtwoord? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en krijg het ook cadeau!

  ONTVANG OOK ONZE TIPS EN KENNIS
  I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
  Ontvang net als vele anderen ons laatste nieuws en blogs over de ontwikkeling van je ondernemerschap, kennis en tips voor sterk en succesvol ondernemerschap.

  BONUS: ontvang gratis de businessgids voor creatieven.
  Je ontvangt alleen mail van ons en je kunt op elk moment weer uitschrijven.

  Meest gestelde vragen

  De meeste voorkomende vragen en de antwoorden vanuit ons, hebben we hieronder voor je opgenomen.

  Wat is de CreativeScan?

  De CreativeScan is een instrument, waarmee je je ondernemerschap kunt ontwikkelen. De test spiegelt je ondernemerschapsvaardigheden en kwaliteiten op het moment dat je de test invult. Je sterke punten en aandachtspunten komen naar voren en worden vergeleken met je branchegenoten. Tevens heb je de mogelijkheid twee collega’s, familie of vrienden uit te nodigen om de test voor jou in te vullen. Dit geeft je inzicht in je zelfbeeld en hoe je overkomt bij anderen.

  Wie zit er achter de CreativeScan?

  CreativeScan is onderdeel van CreativeMV. De test is een mede initiatief van en gebaseerd op de E-Scan van Entrepreneur Consultancy. De E-Scan is door CreativeScan, Entrepreneur Consultancy en een aantal partijen uit de creatieve sector aangepast en ontwikkeld speciaal voor de creatieve sector.

  Hoe betrouwbaar is de CreativeScan?

  De CreativeScan is wetenschappelijk getoetst en gevalideerd. Eventueel sociaal wenselijk gegeven antwoorden worden gescreend en teruggegeven aan je in het rapport.

  Wat gebeurt er met mijn gegevens?

  Je gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commercieel gebruik. De gegevens worden wel anoniem gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van ondernemerschap.

  Kan ik tussentijds stoppen?

  Ja, dat kan. Je kunt op een later tijdstip weer inloggen en de CreativeScan afronden. Maar we raden dit niet aan. Het beste is om de vragen direct en op eerste gevoel in te vullen.

  Inloggen lukt niet

  Je wilt met jouw gebruikersnaam en wachtwoord inloggen maar dat lukt niet. Controleer dan de volgende items:

  Correcte gebruikersnaam. Dit is het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij registratie.
  Juiste gebruikersnaam of wachtwoord; controleer dan of je het niet per ongeluk fout hebt getypt, of een spatie teveel hebt meegegeven. Of mogelijk heb je je wachtwoord veranderd, zonder dat je dit ergens hebt opgeslagen of onthouden. Vraag dan opnieuw een wachtwoord aan. Dit kan via het inlogscherm. Let op: dit is altijd een tijdelijk wachtwoord, dat 4 uur geldig is. Daarna moet je je eigen wachtwoord opgeven en daarmee opnieuw inloggen. Dit is gedaan voor jouw veiligheid.

  Stap 1. Ga naar het inlogscherm van de CreativeScan en klik op Wachtwoord vergeten?
  Stap 2. Voer jouw gebruikersnaam in.
  Stap 3. Ter beveiliging; type de twee woorden over. Ververs ze net zo lang totdat je ze kunt lezen.
  Stap 4. Klik op de button: Nieuw wachtwoord.
  Stap 5. Check je e-mail voor een nieuw tijdelijk wachtwoord.
  Stap 6. Log opnieuw in met jouw gebruikersnaam en dit tijdelijke wachtwoord.
  Stap 7. Je wordt dan gevraagd een nieuw eigen wachtwoord in te geven, klik op Opslaan en je kunt verder.

  Wat is 360 graden feedback?

  Als je een CreativeScan hebt gedaan, dan kun je tot drie mensen uitnodigen voor een 360 graden feedback. Log in. Je komt dan op jouw homepage met jouw ondernemersprofiel. Daar zie je ook een blauwe tab met 360 graden feedback. Klik daar op en je kunt daar 3 mensen uitnodigen. Voer daarvoor hun voor- en achternaam in en hun e-mail adres. Je kunt er eventueel wat eigen persoonlijke tekst aan toevoegen. Klik op Uitnodigen en de uitnodiging wordt automatisch verstuurd. Zodra de feedback is afgerond, krijg je daarvan bericht. Tevens heb je de mogelijkheid om te vragen om een persoonlijke toelichting wanneer ze de CreativeScan voor jou hebben ingevuld.

  Waar betaal ik voor en hoe kan ik betalen?

  Het doen van de CreativeScan is gratis. Het registreren ook. Na het doen van de CreativeScan krijg je direct je uitslag. Jouw eigenschappen en kwaliteiten en jouw ondernemersdenkstijlen zijn in één overzicht in beeld gebracht. Wil je precies zien hoe je scoort, welke tips en adviezen er voor jou zijn gezien jouw profiel, en wat je daaraan kunt doen om het verder te ontwikkelen? Kortom wil je sneller een betere ondernemer worden? Koop dan de toegang tot jouw Entrepreneur Platform. Dit kan via onze veilige internetkassa. Daar kun je snel en eenvoudig betalen met iDeal of Credit Card. Voor iDeal heb je wel je random reader nodig.

  Wat is de Entrepreneurial Index?

  Uitkomst van de CreativeScan is je persoonlijke Entrepreneurial Index die aangeeft hoe ondernemend je bent op een schaal van 100. Je krijgt ook de gemiddelde score te zien van alle ondernemers in jouw branche en in jouw provincie die de CreativeScan hebben gedaan. CreativeScan is een wetenschappelijk gevalideerde ondernemerstest, de enige in Nederland.

  Hoe verwerk ik mijn CreativeScan in mijn ondernemingsplan?

  Als je de volledige uitslagen hebt gekocht, is het eenvoudig jouw CreativeScan in jouw ondernemingsplan te verwerken. Open de pdf of download het rapport. Onderaan de oranje box zie je een link: Bekijk als gewoon rapport. Klik dan rechts boven op PDF downloaden. Ga vervolgens op het plaatje staan dat je wilt kopiëren, bijvoorbeeld: het spinnenweb of de taartgrafiek met de denkstijlen. Klik op de rechtermuis knop en kies kopiëren. Plak het vervolgens (met CTRL of COMMAND + V) in jouw eigen document. Heb je jouw volledige uitslag nog niet aangeschaft. Dan kun je het proberen een printscreen te maken. Als het goed is heb je op jouw toetsenbord een knop die heet: PRNT SCRN. Als je daarop drukt, wordt het hele scherm gekopieerd. Als je daarna naar jouw document gaat, drukt je tegelijk de knoppen CTRL (of command als je een Apple computer hebt) en ook op de letter V. Dan zie je het hele scherm in jouw document geplakt. Zoek anders op internet hoe je met jouw computer makkelijk plaatjes kunt kopiëren en plakken.

  Kan ik CreativeScan inzetten voor mijn klanten of studenten?

  Ja, dat kan zeker. We hebben hiervoor meerdere mogelijkheden. Uitleg hierover vind je op deze pagina. Heb je vragen over de ontwikkeling van ondernemerschap of ondernemendheid van je leerlingen, dan kunnen we je ook van dienst zijn. Klik hier voor onze activiteiten in het kunstonderwijs.

  Wat is het verschil tussen CreativeScan en de E-Scan?

  De CreativeScan is gebaseerd op de wetenschappelijk gevalideerde E-Scan van dr. Martijn Driessen. Samen met zijn bedrijf Entrepreneur Consultancy, heeft CreativeScan nader onderzoek gedaan naar de behoeften en specifieke kenmerken van de creatieve sector. De CreativeScan is speciaal ontwikkeld voor deze sector en kent dus ook een andere inhoud dan de andere E-Scans. De afbakening van de creatieve sector gaat voor ons uit van de gebruikelijke drie hoofdsectoren: kunsten, media en entertainment; en creatieve zakelijke dienstverlening. Op deze pagina vind je een gedetailleerdere opsomming van sectoren, waarvoor de CreativeScan is bedoeld.