Wat is ondernemerschap?

Ondernemerschap is het zien en het benutten van kansen door middel van eigen bedrijf of binnen een organisatie en daarmee waarde creëren voor jezelf en anderen. Het hebben van een eigen bedrijf betekent niet automatisch het hebben van een ondernemende houding. Er zijn veel ondernemers in Nederland, maar daarmee niet direct ook ondernemend. Het omgekeerde geldt ook: een ondernemend persoon heeft of start niet altijd een eigen bedrijf. Ondernemen met een creatief of cultureel product, wordt wel eens los gekoppeld van ‘regulier’ ondernemerschap vanwege de marktwerking. Echter is dit niet terecht. Onderzoek naar ondernemerschap onder creatieve ondernemers komt tot dezelfde benodigde vaardigheden en kwaliteiten. CreativeScan doet wel onderzoek naar de verschillen in bijvoorbeeld scores en geeft advies aan het onderwijs, waar aan gewerkt kan worden in het lesprogramma.

Ondernemerschap in het Kunstonderwijs.

Naast de ontwikkeling van artistieke talenten, wordt de ontwikkeling van ondernemende en reflecterende competenties van leerlingen en studenten steeds belangrijker. Meerdere Kunstacademies, hogescholen en ROC’s hebben CreativeScan al geïntegreerd in hun onderwijsprogramma op diverse niveaus. CreativeScan is speciaal ontwikkeld voor de culturele en creatieve sector en sluit daardoor goed aan bij de diverse waarden die worden nagestreefd.

Wil je als docent aan de slag met ondernemerschap, maar weet je niet goed hoe je het vorm kan geven. Neem dan contact met ons op. We geven graag vrijblijvend advies en handvatten in een kennismakingsgesprek.

Inzet van CreativeScan.

Speciaal voor het onderwijs, hanteren we andere prijzen en bieden we meerdere mogelijkheden voor de inzet van de CreativeScan.

We kunnen bijvoorbeeld voor jou als docent, een apart account aanmaken, waardoor je je eigen leerlingen kunt uitnodigen, hun ondernemersprofiel en ontwikkelplan online kunt bekijken. Het is tevens mogelijk om zelf als ‘coach’ op te treden en te communiceren met de leerlingen via het platform.

Heb je interesse om CreativeScan te gebruiken in je lesprogramma en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Verstuur

Gastcolleges.

Mariël Voogel verzorgt op aanvraag gastlezingen/ presentaties over kunst en ondernemerschap voor het onderwijs.

Ze richt zich in haar presentaties op de ontwikkeling van ondernemersvaardigheden en het ondernemen in de praktijk als cultureel ondernemer. Zij doet dit met concrete voorbeelden, veel interactie en concrete adviezen om het ondernemerschap te vergroten.

Neem contact met haar op via:

info@creativescan.nl
06- 813 62 492
Bekijk haar profiel op Linkedin