Wie zijn wij en wat doen we?

CreativeScan is de ondernemerstest voor de creatieve sector. Voor ons bestaat ‘de ondernemer’ niet. Als kunstenaar, journalist of designer ben je maker en ondernemer en dit is heel goed verenigbaar in één persoon. Voor inzicht in je eigen ondernemerschap en het behalen van je (artistieke) doelen is het van belang om inzicht te hebben in je mogelijkheden en onmogelijkheden, je sterktes en aandachtspunten. Simpel gezegd, zonder vent bestaat er geen tent. Het zijn twee communicerende vaten. De CreativeScan biedt je inzicht in je sterke en zwakke punten en helpt je met jouw ontwikkeling als ondernemer. Ook in samenwerking met anderen heel handig. Je kunt de resultaten naast elkaar leggen en zien hoe complementair of identiek je bent aan elkaar. Ons product, de CreativeScan wordt ook door verschillende organisaties als het UWV, de Kamer van Koophandel en Kunstacademies gebruikt om ondernemers en professionals in de creatieve sector te spiegelen in hun ondernemerschap.

Als organisatie zijn we het liefst zo bereikbaar mogelijk voor jou. Naast onze passie voor ondernemerschap, dat we graag met jou delen. Horen we ook graag hoe het jou vergaat op je ondernemerspad, jouw vragen en opmerkingen over de site, CreativeScan of andere zaken die je ons graag wilt brengen.

“Cultureel ondernemerschap betekent het creëren van toegevoegde waarde voor je publiek, voor de samenleving en voor jezelf door het voorzien in een latente vraag of behoefte en dat kan meer zijn dan het culturele product op zichzelf.”

Mariël Voogel, CreativeScan

Who’s behind?

CreativeScan is een initiatief van Mariël Voogel in samenwerking met Martijn Driessen. Martijn is sinds 1996 entrepreneur en eigenaar van meerdere bedrijven, waaronder Entrepreneur Consultancy en OndernemerWijzer. Martijn is in 2005 op het OndernemersCompetentieModel gepromoveerd. Dit model is de basis van de CreativeScan. Mariël heeft jarenlang als bedrijfsadviseur en beleidsadviseur voor het MKB gewerkt. Ze heeft Kunst- en Mediamanagement aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Kunstbeleid- en Management aan Universiteit Utrecht gestudeerd. Zij is sinds 2011 ook eigenaar van CreativeMV. Samen delen zij een passie voor ondernemerschap.

De initiatiefnemers

Onze missie

CreativeScan wil iedere creatieve ondernemer ondersteunen in hun ontwikkeling als creative entrepreneur. Wij geloven dat artistieke kwaliteiten heel goed samen gaan met ondernemerschapskwaliteiten en willen bijdragen aan een cultuur met ruimte voor beide kanten.

Onze quotes


 • Ceci n’est pas un entrepreneur, de ondernemer bestaat niet.


 • Ondernemerschap is te ontwikkelen, willen en doorzettingsvermogen zijn essentiële succesfactoren.


 • De kunstenaar is relatief ondernemender dan een gemiddeld MKB ondernemer.

Samenwerking

CreativeScan werkt samen met diverse organisaties voor de bevordering en de ontwikkeling van ondernemerschap in de creatieve sector, waaronder het Ontwikkelfonds voor de Creatieve Industrie (OCI). Het OCI is een samenwerkingsverband tussen vele partijen en organisaties binnen de creatieve industrie, waaronder werknemers- en werkgeversorganisaties en netwerken van zelfstandigen. Het collectief vertegenwoordigt de creatieve industrie, onder andere ten opzichte van de ministeries van SZW, OCW en EZ en Europese subsidiebronnen. Tevens is het OCI, het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds voor de sector.

Onze flyers

Wil je meer weten over CreativeScan? We maken graag een kennismakingsafspraak om de mogelijkheden van CreativeScan toe te lichten. Ook hebben we flyers beschikbaar, die we kunnen toesturen voor eigen gebruik of bijvoorbeeld voor je studenten.

Ontdek de ondernemer in jou flyer CreativeScan       Ontdek jouw ideale opdrachtgever flyer CreativeScan

Waarmee kunnen we je helpen?

  Je naam (*)

  Je e-mail (*)

  Maak je keuze (* meerdere opties zijn mogelijk)

  Je bericht