Meest gestelde vragen

De meeste voorkomende vragen en de antwoorden vanuit ons, hebben we hieronder voor je opgenomen.

Wat is de CreativeScan?

De CreativeScan is een instrument, waarmee je je ondernemerschap kunt ontwikkelen. De test spiegelt je ondernemerschapsvaardigheden en kwaliteiten op het moment dat je de test invult. Je sterke punten en aandachtspunten komen naar voren en worden vergeleken met je branchegenoten. Tevens heb je de mogelijkheid twee collega’s, familie of vrienden uit te nodigen om de test voor jou in te vullen. Dit geeft je inzicht in je zelfbeeld en hoe je overkomt bij anderen.

Wie zit er achter de CreativeScan?

CreativeScan is onderdeel van CreativeMV. De test is een mede initiatief van en gebaseerd op de E-Scan van Entrepreneur Consultancy. De E-Scan is door CreativeScan, Entrepreneur Consultancy en een aantal partijen uit de creatieve sector aangepast en ontwikkeld speciaal voor de creatieve sector.

Hoe betrouwbaar is de CreativeScan?

De CreativeScan is wetenschappelijk getoetst en gevalideerd. Eventueel sociaal wenselijk gegeven antwoorden worden gescreend en teruggegeven aan je in het rapport.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Je gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commercieel gebruik. De gegevens worden wel anoniem gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van ondernemerschap.

Kan ik tussentijds stoppen?

Ja, dat kan. Je kunt op een later tijdstip weer inloggen en de CreativeScan afronden. Maar we raden dit niet aan. Het beste is om de vragen direct en op eerste gevoel in te vullen.

Inloggen lukt niet

Je wilt met jouw gebruikersnaam en wachtwoord inloggen maar dat lukt niet. Controleer dan de volgende items:

Correcte gebruikersnaam. Dit is het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij registratie.
Juiste gebruikersnaam of wachtwoord; controleer dan of je het niet per ongeluk fout hebt getypt, of een spatie teveel hebt meegegeven. Of mogelijk heb je je wachtwoord veranderd, zonder dat je dit ergens hebt opgeslagen of onthouden. Vraag dan opnieuw een wachtwoord aan. Dit kan via het inlogscherm. Let op: dit is altijd een tijdelijk wachtwoord, dat 4 uur geldig is. Daarna moet je je eigen wachtwoord opgeven en daarmee opnieuw inloggen. Dit is gedaan voor jouw veiligheid.

Stap 1. Ga naar het inlogscherm van de CreativeScan en klik op Wachtwoord vergeten?
Stap 2. Voer jouw gebruikersnaam in.
Stap 3. Ter beveiliging; type de twee woorden over. Ververs ze net zo lang totdat je ze kunt lezen.
Stap 4. Klik op de button: Nieuw wachtwoord.
Stap 5. Check je e-mail voor een nieuw tijdelijk wachtwoord.
Stap 6. Log opnieuw in met jouw gebruikersnaam en dit tijdelijke wachtwoord.
Stap 7. Je wordt dan gevraagd een nieuw eigen wachtwoord in te geven, klik op Opslaan en je kunt verder.

Wat is 360 graden feedback?

Als je een CreativeScan hebt gedaan, dan kun je tot drie mensen uitnodigen voor een 360 graden feedback. Log in. Je komt dan op jouw homepage met jouw ondernemersprofiel. Daar zie je ook een blauwe tab met 360 graden feedback. Klik daar op en je kunt daar 3 mensen uitnodigen. Voer daarvoor hun voor- en achternaam in en hun e-mail adres. Je kunt er eventueel wat eigen persoonlijke tekst aan toevoegen. Klik op Uitnodigen en de uitnodiging wordt automatisch verstuurd. Zodra de feedback is afgerond, krijg je daarvan bericht. Tevens heb je de mogelijkheid om te vragen om een persoonlijke toelichting wanneer ze de CreativeScan voor jou hebben ingevuld.

Waar betaal ik voor en hoe kan ik betalen?

Het doen van de CreativeScan is gratis. Het registreren ook. Na het doen van de CreativeScan krijg je direct je uitslag. Jouw eigenschappen en kwaliteiten en jouw ondernemersdenkstijlen zijn in één overzicht in beeld gebracht. Wil je precies zien hoe je scoort, welke tips en adviezen er voor jou zijn gezien jouw profiel, en wat je daaraan kunt doen om het verder te ontwikkelen? Kortom wil je sneller een betere ondernemer worden? Koop dan de toegang tot jouw Entrepreneur Platform. Dit kan via onze veilige internetkassa. Daar kun je snel en eenvoudig betalen met iDeal of Credit Card. Voor iDeal heb je wel je random reader nodig.

Wat is de Entrepreneurial Index?

Uitkomst van de CreativeScan is je persoonlijke Entrepreneurial Index die aangeeft hoe ondernemend je bent op een schaal van 100. Je krijgt ook de gemiddelde score te zien van alle ondernemers in jouw branche en in jouw provincie die de CreativeScan hebben gedaan. CreativeScan is een wetenschappelijk gevalideerde ondernemerstest, de enige in Nederland.

Hoe verwerk ik mijn CreativeScan in mijn ondernemingsplan?

Als je de volledige uitslagen hebt gekocht, is het eenvoudig jouw CreativeScan in jouw ondernemingsplan te verwerken. Open de pdf of download het rapport. Onderaan de oranje box zie je een link: Bekijk als gewoon rapport. Klik dan rechts boven op PDF downloaden. Ga vervolgens op het plaatje staan dat je wilt kopiëren, bijvoorbeeld: het spinnenweb of de taartgrafiek met de denkstijlen. Klik op de rechtermuis knop en kies kopiëren. Plak het vervolgens (met CTRL of COMMAND + V) in jouw eigen document. Heb je jouw volledige uitslag nog niet aangeschaft. Dan kun je het proberen een printscreen te maken. Als het goed is heb je op jouw toetsenbord een knop die heet: PRNT SCRN. Als je daarop drukt, wordt het hele scherm gekopieerd. Als je daarna naar jouw document gaat, drukt je tegelijk de knoppen CTRL (of command als je een Apple computer hebt) en ook op de letter V. Dan zie je het hele scherm in jouw document geplakt. Zoek anders op internet hoe je met jouw computer makkelijk plaatjes kunt kopiëren en plakken.

Kan ik CreativeScan inzetten voor mijn klanten of studenten?

Ja, dat kan zeker. We hebben hiervoor meerdere mogelijkheden. Uitleg hierover vind je op deze pagina. Heb je vragen over de ontwikkeling van ondernemerschap of ondernemendheid van je leerlingen, dan kunnen we je ook van dienst zijn. Klik hier voor onze activiteiten in het kunstonderwijs.

Wat is het verschil tussen CreativeScan en E-Scan

De CreativeScan is gebaseerd op de wetenschappelijk gevalideerde E-Scan van dr. Martijn Driessen. Samen met zijn bedrijf Entrepreneur Consultancy, heeft CreativeScan nader onderzoek gedaan naar de behoeften en specifieke kenmerken van de creatieve sector. De CreativeScan is speciaal ontwikkeld voor deze sector en kent dus ook een andere inhoud dan de andere E-Scans. De afbakening van de creatieve sector gaat voor ons uit van de gebruikelijke drie hoofdsectoren: kunsten, media en entertainment; en creatieve zakelijke dienstverlening. Op deze pagina vind je een gedetailleerdere opsomming van sectoren, waarvoor de CreativeScan is bedoeld.

Support

Stond je vraag niet in deze lijst, stel je vraag dan via ons contactformulier of mail ons. We proberen je vraag dan zo snel mogelijk te beantwoorden.
Mocht je om een of andere reden, niet tevreden zijn over de CreativeScan, dan horen wij het graag. Wij verdiepen ons in jouw feedback, opmerkingen en suggesties en komen we er bij jou zo snel mogelijk op terug.